Nőgyógyászati betegségek (meddőség, endometriózis, mióma)

A nőgyógyászati betegségek nagyon sokfélék lehetnek, feloszthatjuk durván gyulladásos, daganatos és degeneratív betegségekre. Holisztikus szemléletű orvosként elmondhatom, hogy akár a gyerekekkel való konfliktus, akár a párunkkal való konfliktus, akár a saját nőiségünkkel kapcsolatos konfliktus, mind csinálhat nőgyógyászati problémát! Ilyenkor nem csak a testet, hanem a lelket is kezeljük.

Egy házaspár évek óta küzdött, hogy gyermekük legyen. Beültetés, kiültetés, befújás, kifújás, mindenen túl voltak már, és csak nem jött össze a várt kisbaba. Vizsgálatakor candida fertőzést találtam a 28 éves hölgy petevezetőjében, amely, ha éppen rosszabb passzban volt az immunrendszere, akkor jobban beszűkítette a petevezetőt, ha jobban volt a védekező rendszere, akkor kevésbé szűkítette be a petevezetőjét. Nagyon alacsony volt a hölgy Progesteron szintje, így a relatíve magasabb östrogén túlsúly miatt jó táptalaja volt a beteg, a nőgyógyászati daganatoknak. A terhelő tényezőket kiiktattuk, a hormonrendszerét rendeztük, kb. 6X volt kezelésen a hölgy és utána 2 hónapon belül terhes lett, azóta gyönyörű kisbabájuk is született. Ui: Azóta 10 kisbaba „összejövetelében” segédkeztünk, amiknek, családon kívüliként, nagyon örülünk. Mindegyik babáról fényképet őrzök, „Születésünk előtt itt jártunk” címmel.

29 éves nőbeteg, évek óta P3as citológiával. Progeszteron hiány, kórokozók, környezeti kemikáliák uralták a vizsgálati képet. 2 hónap kezelés után az újabb citológiája P1es lett, ami évek óta nem fordult vele elő.

24 éves endometriozisos nőbeteg keresett fel a rendelőben. Az endometriózisa miatt többször műtötték, éppen akkor is műtétre várt. Relatív ösztrogéntúlsúlyt találtam nála, amelynek oka a sok felhalmozott környezeti vegyszer (dioxin, atrazin, aldrin) voltak. Étrendjén is változtatnunk kellett. 2 hónapig hetente, majd 2 hetente kezeltük, fél év múlva endometriózisa megszűnt, bőrpanaszai, fokozott izzadékonyság, megszűntek.

A legújabb nagy örömem egy 28 éves nőbeteg, akinek már 2X volt az elmúlt években méhszájplasztikája, méhszájseb miatt. Amikor felkeresett a rendelőmben akkor éppen a 3. műtétre várt, 1 hónappal később volt a tervezett műtéti időpont. Az előző hölgyekkel összehasonlítva itt is nagyon magas volt a környezeti vegyszeres terheltség, valamint a hüvelyben lévő gomba és egyéb kórokozók. 1 hónap után kontrollra ment a nőgyógyászához, aki azt mondta, hogy „nem tudja mit csinált, de nagyon jól tette, mert a méhszájsebe szinte teljesen meggyógyult, nem kell műteni, de menjen már vissza hozzá 1 hónap múlva is, szeretné megvizsgálni akkor is, mert nem akar hinni a szemének”. Az újabb kontroll teljesen helyreállt, békés méhszájat talált.

Egy 34 éves 2 éve emlő műtött nő keresett fel a rendelőmben. Nagyfokú fáradtság, hasi panaszok domináltak a panaszai között. - Vizsgálatakor az emlődaganat rezgéseit nagyon erősen megtaláltam. Valamint környezeti kemikáliákat, nagy frekvenciás elektromos terhelést, nehéz fémeket, hormoneltolódást, mellékvese túlfeszítettséget. Ahogy a terhelő tényezők mennyisége mérhetően csökkent a kezelések alatt, úgy húzódott vissza az emlődaganat rezgése is. A kezelés végére teljesen eltűnt és a daganatos sejtek homeopátiás képe sem volt mérhető. A hormonstátusa helyreállt, a fáradtsága teljesen megszűnt. Félévente rendeltem vissza egy daganatos mérésre, hogy elkerüljük a recidivát!